PRETRAGA PO IMENU KUDA

PRETRAŽITE KUDOVE PO ŽUPANIJAMA

KUD "Ledina" Gašinci

Katalog

  • NAZIV: KUD "Ledina" Gašinci
  • PREDSJEDNIK: Mirko Živković
  • DOPREDSJEDNIK: Ivo Rajić
  • TAJNIK / CA: Ivica Soldat
  • ADRESA: S. Radića b.b., Gašinci, 31421 Satnica Đakovačka
  • KONTAKT: Ivica Soldat / Marina Soldat
  • TELEFON: 091/5047333 / 091/7380014
  • FAX: 031/852-156 (s naznakom za KUD "Ledina")
  • E-MAIL: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. / Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

BIOGRAFIJA

Kulturno umjetničko društvo „Ledina“ iz Gašinaca djeluje neprekidno od 1997. godine kada je osnovano na inicijativu grupe entuzijasta i zaljubljenika u folklor koji su oko sebe skupili mladost iz sela, kako bi ih, barem djelomično, odvojili od modernih poroka današnjice te u njih ugradili ljubav prema kulturnoj baštini i običajima naših predaka. Tijekom minulih, nadasve uspješnih godina rada na izučavanju i njegovanju naše kulturne baštine, KUD „Ledina“ učio je i mlade i odrasle starim običajima i tradiciji.

Društvo broji 80-ak aktivnih članova koji djeluju u 4 sekcije, a to su dječja folklorna sekcija, srednja folklorna sekcija, odrasla folklorna sekcija te  tamburaška sekcija.

Društvo je nastupalo na svim važnijim smotrama u Slavoniji ali i širom Hrvatske (Bol-Brač, Čakovec, Krk, Sinj, Kaštel Kambelovac, Hrastovica, Kloštar Ivanić, Kutina, Gornji Karin, Ždrelac-Otok Pašman).  Od inozemnih nastupa izdvajaju  5-dnevni nastup u republici Češkoj u sklopu kulturne manifestacije „Jihlavsko kulturno ljeto“, dva gostovanja u Makedoniji u sklopu „Dojranskih susreta“ te više od 10 nastupa širom BiH.

Osim brojnih nastupa izvan Gašinaca, društvo je svake godine organizator brojnih aktivnosti u selu. Ponosni su organizatori kulturne manifestacije „Kolo na Ledini“ koja se održava krajem mjeseca svibnja na ljetnoj pozornici u Gašincima. Prvo „Kolo na Ledini“ organizirano je 2007. godine u sklopu proslave 10-e obljetnice rada društva. Tim povodom uređena je i ljetna pozornica kraj crkve na ledini. Za uređenje ljetne pozornice utrošeno je više od 100.000 kn, a radovi na pozornici su završeni u rekordnom roku od 40 dana. Osim toga u veljači organiziraju tradicionalnu zabavu pinklbal, te Božićni koncert  kao zahvalu svim mještanima sela na pomoći koju društvu nesebično pružaju kroz cijelu godinu. Na koncertu nastupaju sve sekcije koje rade pri društvu, i svake godine se oformi i dramska sekcija za potrebe koncerta, čime djeca budu oduševljena.

Fotografije

Voditelji: Voditelj folklora: Ivana Dorušak, Voditelj dječjih skupina: Marina Soldat

Sekcije: Dječja folklorna skupina, srednja folklorna skupina, odrasla folklorna skupina, tamburaška sekcija

banner demo111

demo veci banner1

banner demo111

banner demo111

demo veci banner1

banner demo111

demo veci banner1

banner demo111

banner demo111

banner demo111